Kinderen beleven een leuke zomervakantie ondanks het weer

kinderen bij pallets voor huttenbouw

Het weer zat niet helemaal mee deze zomer, toch hebben zo’n 600 kinderen zich prima vermaakt tijdens de zomervakantie. In zes weken tijd hebben ze enthousiast meegedaan aan drieëntwintig verschillende sportieve en culturele activiteiten voor kinderen van 2 tot en met 14 jaar. Zo konden ze o.a. meedoen aan Suppen, Mee naar Zee, Hutten Bouwen, Bike Trial, Sportspeeltuin, Cultuur-In, Buurtkids, Waterspektakel en Vliet Clean Sup. De evenementen vonden plaats in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk, waaronder Playground Prinsenhof, Sporthal De Fluit, Skatepark Noordsingel, Jan Mulderveld, Meijendel, SEV, Tolveld, Stompwijk’92, Noteboompark, IKEC De Waterlelie en Speelplaats Pinksterbloem.

De buurtcoaches van SenW kijken vol trots en met plezier terug op een geslaagde zomervakantie, met veel leuke activiteiten. Op sommige dagen moesten de activiteiten naar binnen worden verplaatst of naar een andere dag, dit is gelukkig allemaal goed gekomen. De deelnemende kinderen hebben een leuke, leerzame en actieve vakantie gehad. Uit de volgende quotes blijkt het enthousiasme van de deelnemers:

Buurtkids Politie, Brandweer en Handhaving: “Mijn zoon is nu helemaal fan van de brandweer.”. “Ze doen echt goed werk, ik wil later ook bij de politie, of bij handhaving, het is allebei vet!”.  

Cultuur-In: “Ik vond het helpen in de tuin echt heel leuk, dat had ik niet echt gedacht vooraf!”. “Het drummen was meer voor jongens, gelukkig konden we ook dansen, dat vond ik het leukst!”. “Leuk dat jullie dit organiseren, wij zijn voor de eerste keer bij één van jullie activiteiten, we komen zeker weer terug!”.

Sport en Spel: “Gaan we niet voetballen? Wat gaan we dan doen? - o.a. skateboarden – Oh vet! Dat heb ik altijd al een keer willen proberen.”

Samenwerking

Sport en Welzijn organiseerde de bezigheden in samenwerking met Goed Bezig! en Sterk voor Noord in het kader van de ‘Doe Mee weken’. De activiteiten zijn tot stand gekomen in succesvolle samenwerking met de volgende partners: Naar Buiten!, Stichting Groen en Geluk, Sterk voor Noord, Sportfondsen, Uijl Management, Daan Boverhof, SnapWillum, SEV, Chantal van Veen, Nehalia Tuin, Drummen met Sytse, Politie LV, Supbinckies, TimTom Events, Brandweer, Handhaving, Techniekmenu, Vliet Clean Sup.

kinderen bij pallets voor huttenbouw