Terugblik: zomeractiviteiten bij IBCE

Lunch bij Duinrell

Tijdens de Doe Mee! weken is er natuurlijk volop aandacht voor leuke activiteiten voor kinderen uit Leidschendam-Noord. IBCE is een van de organisaties die jaarlijks zomeractiviteiten organiseert. Weer of geen weer: er staat altijd wat leuks op het programma! Een terugblik op de eerste twee Doe Mee! weken bij IBCE.

Op zaterdag 15 juli stond een uitstapje naar Duinrell op het programma. In alle vroegte stonden ruim 50 kinderen, ouders, vrijwilligers en begeleiders klaar voor de bus naar het attractiepark. Daar verdeelden we de groep in kleinere groepjes zodat er altijd begeleiders en ouders toezicht op de kinderen konden houden. De kinderen genoten volop; voor sommigen was het de eerste keer in een attractiepark! Rond 13.00 uur was het tijd om energie bij te tanken met een gezamenlijke lunch. Om 17.00 ging het hele gezelschap met de bus weer richting huis.

Bioscoop bezoek

Naar de bios

Een bioscoopje pakken is altijd een feest in de vakantie! Op dinsdag 17 juli stond er daarom een bezoek aan de bioscoop in The Westfield Mall op het programma. Bij het verzamelpunt De Valkhof stonden rond 13.00 uur ruim 60 jongeren, ouders en begeleiders klaar om met elkaar met het openbaar vervoer de reis naar de bios te maken. De film Elemental – vol romantiek, helden en humor – viel in de smaak bij alle aanwezigen!

Winnaars knikkerspeurtocht

Knikkers zoeken

Woensdag 19 juli was er een gezellige spelletjes middag voor kinderen tot 12 jaar. Hoogtepunt van de middag was een speurtocht naar 16 verstopte knikkers. De kinderen zochten in groepjes van 2 of 3 naar de knikkers die begeleider Mehmet goed verstopt had op het speelplein. De 3 teams die de knikkers binnen de kortste tijd gevonden hadden, kregen een leuke prijs. Naast de knikkerspeurtocht konden de kinderen meedoen met een bordspel of een film kijken.

 

Tekenwedstrijd

Tekenen en kleuren: de meeste kinderen zijn er dol op. Daarom organiseerden begeleiders Nojoud, Desiree en Cemil van IBCE op zaterdag 22 juli een tekenwedstrijd. De kinderen tot 12 jaar gingen aan de slag met kleurplaten, de oudere kinderen kregen de opdracht een nieuw logo voor IBCE te maken. Iedereen ging vol enthousiasme aan de slag. Na een pauze - met een lekker broodje, drankje én een potje buitenspelen – werden de tekeningen afgemaakt. De kinderen kozen vervolgens zelf de beste en mooiste tekeningen uit en de winnaars kregen applaus en een leuke prijs.

Doe Mee! weken

Van 10 juli tot en met 20 augustus is er (bijna) elke dag voor jong en oud iets leuks te beleven in Leidschendam-Noord. Kijk voor alle activiteiten op het activiteitenoverzicht.

Lunch bij Duinrell