Terugblik zomeractiviteiten: Doe Mee! weken 2023

Activiteit Doe Mee! week 2

Van 10 juli tot en met 20 augustus vonden de Doe Mee! weken 2023 plaats in Noord. 6 weken lang kon iedereen uit Leidschendam-Voorburg  meedoen met in totaal 222 activiteiten. Samen wandelen, dansen, eten, uitstapjes maken, knutselen, spelletjes doen: er was bijna elke dag iets leuks te doen voor jong én oud. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en medewerkers van organisaties in Leidschendam-Noord blikken we terug op een prachtige zomervakantie!

 

Het startschot van de Doe Mee! weken vond plaats op vrijdagmiddag 7 juli. De zon scheen en de stichting Sport & Welzijn had een geweldige opening georganiseerd met een bbq, lekkere drankjes en leuke activiteiten voor de kinderen. Er werd gespeeld, gelachen, gedanst en genoten van de lekkere hapjes, gemaakt door vrijwilligers. Een mooi begin van de Doe Mee! weken!

Huttenbouwen

Sport en Welzijn (S&W) is een van de organisaties die activiteiten organiseerde tijdens de Doe Mee! weken. Ernst Schoordijk van S&W: “In de eerste week stond Huttenbouw op ons programma. Dat was een groot succes! Op terrein van De Loopplank in park Prinsenhof gingen zo’n 40 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar aan de slag. Binnen 2 dagen bouwden ze de mooiste hutten. Ze hadden plezier en werkten samen. Dat was mooi om te zien!” Ook andere activiteiten zoals de Vliet Clean Sup, de Oudhollandse spelletjesmiddag en de activiteiten waar buurtbewoners samen konden eten, waren succesvol.  Ernst: “We hadden dit niet voor elkaar gekregen zonder de inzet van de vrijwilligers. Zij hebben ook met plezier meegewerkt en voelden zich gewaardeerd en waardevol.”

Veilige omgeving

IBCE (stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie) had maar liefst 18 activiteiten voor de zomervakantie op het programma staan. “We hadden een divers programma”, vertelt Zeyneb Killi van IBCE. “Veel knutselen. Dat kon gelukkig ook doorgaan bij het regenachtige weer op sommige dagen.” IBCE organiseerde ook danslessen, een picknick en uitstapjes. “We hebben soms mensen moeten teleurstellen omdat we te veel aanmeldingen hadden! Bijvoorbeeld voor het uitstapje naar Duinrell, de bioscoop en de kinderboerderij.” Zeyneb blikt tevreden terug op de afgelopen weken. “We hebben veel leuke reacties van kinderen en ouders gekregen. Ouders bedankten ons omdat we hun kinderen de kans gaven om tijdens de vakantie in een veilige omgeving deel te nemen aan activiteiten die ze leuk vinden.”

Barbie’s in afval

In de bibliotheek was drie weken lang de tentoonstelling ‘De nieuwe kleren van de koningin’ te bezichtigen. Angelique Schipper van Talentenloods maakte deze tentoonstelling en gaf zes, drukbezochte, workshops waar kinderen zelf aan de slag konden om met afval een nieuwe creatie voor Barbie (of Ken) te maken. “Niet alleen meisjes, maar ook jongens deden vol overgave mee. Prachtig om te zien hoeveel fantasie en creativiteit ze hebben!” Volgens Angelique heeft de tentoonstelling de bezoekers aan het denken gezet over afval. “Tijdens de gesprekken merkte ik dat mensen soms geen idee hadden van de hoeveelheid afval die we met elkaar produceren.”

Volgend jaar weer?

Van schminken bij de opening tot het uitdelen van lekkere wraps bij de allerlaatste buurtlunch van het programma: vrijwilliger Désiree van den Enden was bij veel activiteiten van de partij. “Ik heb vaak gehoord ‘Juf, wanneer komt het weer?’ en dat zegt eigenlijk al genoeg! Ik heb zelf met veel plezier meegewerkt. Hopelijk komt er volgend jaar een vervolg!!”

Kamperen

Omdat niet iedereen op vakantie kan, gingen 2 gezinnen tijdens de Doe Mee! kamperen bij woonzorgcentrum (WZH) Prinsenhof. Dankzij de hulp van oa S&W, scouting De Damherten, stichting CHI KU CHA en medewerkers en bewoners van WZH Prinsenhof werd de kampeervakantie een groot succes. Hopelijk kunnen we dit volgend jaar aan meer bewoners aanbieden! Benieuwd naar de ervaringen? Lees verder op onze website.

Foto's

Kijk voor alle foto's op https://www.doemee-lv.nl/fotoalbum

 

 

 

 

Activiteit Doe Mee! week 2